Trailrunning

Koning van Spanje Trail

Wat is Trailrunning?

Trailrunning wil zeggen ‘off-road hardlopen’: door de natuur, over smalle paadjes (Trails) en natuurlijke hindernissen zoals heuvels/bergen, rotsen en beekjes bedwingen. Steeds meer hardlopers zoeken deze uitdagingen op. Op zoek naar meer beleving in plaats van massale evenementen over asfalt en continu de focus op snellere tijden. Dicht bij de natuur, om de rust te ervaren en te genieten van de fraaie omgeving. Ongeveer eenzelfde beweging hebben we 20 jaar geleden gezien bij fietsers, waar vanuit het mountainbiken is ontstaan.

Voordelen van Trailrunning

Iedere hardloper loopt weleens een stuk off-road of bouwt dit soort lopen bewust in zijn trainingsprogramma. Voordeel is dat je minder op snelheid, maar meer op gevoel loopt. Dit speelse karakter maakt lopen minder stressvol. Iedere stap die je zet is anders door de wisselende ondergrond, dus een goede concentratie is belangrijk. Door Trails te lopen bouw je meer kracht op in je benen en krijg je sterkere enkels. Het is ook een training voor je bovenlichaam doordat je continu moet ‘balanceren’ op on-effen en heuvelachtige terrein. De zachtere en afwisselende ondergrond beperken de impact op je gewrichten, waardoor je makkelijker langere afstanden kunt lopen. Minder kans op blessures dus!

Trailrunning Clinic

Een trailrunning Clinic wordt gehouden in het prachtige en uitdagende natuurgebied rond Kwintelooyen, Grebbeberg en de Utrechtse Heuvelrug of op locatie.

De beginselen van het Trailrunning komt aan bod en we nemen je mee op een mooie tocht door het gebied, waar de nadruk ligt op techniek en training. Wil je dit jaar voor het eerst trails gaan lopen of ben je al een stap verder en wil je een langere trail in het buitenland gaan lopen? Dan is dit een mooie manier om met de juiste tips en trics aan de gang te gaan.

Wij zijn ervaren en  doorgewinterde Trailers die je met enthousiasme wegwijs maken in deze mooie tak van sport. Vraag naar de mogelijkheden voor een Individuele Clinic of in groepsvorm.

Filmpje: Trailrunning clinic voor Geldermalsen gezond