Over Carina

Vitaliteitscoach, Mindful Run Instructeur, Voetreflextherapeut in Rhenen.

Carina van Gelder coacht op het gebied van vitaliteit en bewustzijn. Vanuit de verbinding luistert ze, zonder oordeel. Ze brengt mensen bij hun gevoel en leer ze op hierop te vertrouwen. Vanuit ontspanning ontdekken wat je écht wilt, gebruik makend van de ademhaling en met de aandacht in het hier-en-nu. Hoofd, lichaam, hart en ziel worden hierbij aangesproken. Stress en de invloed van de ademhaling lopen als een rode draad door haar leven en ze heeft hiervan haar kracht gemaakt.

Ze is optimistisch, oprecht geïnteresseerd, een doorzetter en vindt humor belangrijk. Harmonie en overeenstemming staan op de voorgrond. In haar praktijk en buiten geeft ze aandacht, rust en ruimte en daag ze uit om in beweging te komen.

Ze is getrouwd met Marc en samen hebben ze drie zonen. Wonen en werken doet ze met veel plezier in het mooie Rhenen, aan de rand van de Utrechtse Heuvelrug en de Rijn. Een prachtig gebied waar ze graag hardloopt, fietst en wandelt.

Achtergrond

Geboren in een ondernemersgezin was er veel stress. Rond haar 20ste kreeg ze last van hyperventilatie, maar dit weerhield haar er niet van om als zelfstandig ondernemer een handelsonderneming op te bouwen met 25 medewerkers. Het stressvolle bestaan hield ze vol tot haar 32ste: tijd voor verandering!

De crisis zette haar aan om zich te verdiepen in alternatieve therapieën, waarbij de ademhaling en bij je gevoel komen een hoofdrol speelt. En ze is gaan hardlopen, de therapeutische werking hiervan ondervindt ze nog steeds.

Na de driejarige beroepsopleiding Voetreflexzonetherapie bij Sonnevelt Opleidingen is ze in 2008 haar eigen praktijk gestart. De positieve ervaringen met hardlopen wilde ze delen met anderen. De opleiding Runningtherapie van Bram Bakker paste hier goed bij. Ervaring in counseling heeft ze opgedaan bij de SPSO, een opleiding in psycho-sociale begeleiding. Ervaring met Systemisch werk (familie-opstellingen) heeft ze opgedaan bij het Bert Hellinger Instuut.

Als Mindful Run trainer is ze in haar element. Beweeg Mindful combineert fysieke, mentale en emotionele aspecten. Je komt dichter bij je gevoel. Uit je hoofd en naar je hart met de ademhaling als brug. De Utrechtse Heuvelrug is hiervoor een mooie plek om te zijn.

Ze heeft de beroepsopleiding Vernieuwend Coachen op HBO niveau succesvol afgerond. Inspirator en begeleider hierbij was arts Frans Bakker, begeleider op het gebied van Leefstijl en Vitaliteit. Het gedachtegoed van Vernieuwend is dat het leven, in al zijn aspecten, altijd in beweging is en zich voortdurend vernieuwt en ontwikkelt.  Geen ingewikkelde constructies, technieken of handleiding. Geen stappenplannen. Gewoon het proces z’n creatieve werk laten doen …”

Ze rent nu voornamelijk Trails en wandelt in binnen- en buitenland. Niet de race maar de reis.