In bedrijf

Vitaliteit op de werkvloer: Beweeg Mindful

Vitaliteit draait niet alleen maar om sporten en het eten van groente en fruit. Vitaliteit op de werkvloer gaat veel verder dan dat. Het gaat om ont-stressen, goed slapen, ontspanning en balans. Een werkgever speelt daarbij een belangrijke rol. Werknemers die goed in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn duurzaam inzetbaar. Werkgevers die openstaan voor vitaliteit zijn gezonde ondernemers. Ruim een miljoen mensen loopt jaarlijks het risico op een burn-out of andere werk gerelateerde klachten.

Bewegen helpt bij het verminderen van werkstress en bij het verhogen van werkplezier. Bewegen is preventieve zorg voor uw medewerkers, zowel fysiek als mentaal.

‘Meer energie en minder stress

Workshop Beweeg Mindful:

Geschikt voor iedereen die kan wandelen en in beweging wil zijn. Bewust in bewegen met als sleutel de ademhaling. Beweeg Mindful is de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Wandelen met als gevolg:

■ meer energie en minder stress
■ meer focus
■ hogere bewustwording
■ de ademhaling als stress indicator
■ beter leren voelen en luisteren naar je lijf
■ van werkstress naar werkplezier

In een 60 minuten (korter mogelijk) durende Workshop gaat het om inspanning én ontspanning. In de buitenlucht wordt aandacht besteed aan hoe je bewust, met aandacht, zonder oordeel, in het hier-en-nu kunt bewegen. Er wordt uitgelegd wat beweging met je doet en waarom het zo belangrijk is. De ademhalingsoefeningen vormen hierbij een sleutelrol.

‘Focus – Ademhaling – Beweging’

De technieken die je leert kun je direct toepassen. De oefeningen die we doen zijn gericht op het mentaal en fysiek sterker worden. Door mindfulness met wandelen te combineren ontspannen we, maar met beide benen op de grond.  Bij ‘Beweeg Mindful’ staat plezier en ontspanning voorop, met als resultaat: Meer energie en minder stress.

Voetreflexmassages

Een voetreflexmassage is een natuurlijke vorm van genezen, waarbij het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt gestimuleerd. Voetreflex gaat uit van drukpunten op de voeten die via de zenuwbanen corresponderen met je lichaamsdelen of organen. Door deze drukpunten te stimuleren behandel je de delen in het lichaam die hiermee in contact staan. Een voetmassage helpt je om je vitaliteit te verhogen én om lekker te ontspannen.

Een voetmassage kan een mooie bijdrage leveren aan de motivatie en vitaliteit van de medewerkers. Het ondergaan van een massage is niet alleen ontspannend. Het maakt mensen weer bewust op zowel fysiek, mentaal als emotioneel niveau. Hierdoor gaan zij meer op hun gezondheid en houding letten, wat de vitaliteit bevordert.

Tijdens een ‘Week van de Werkstress’, ‘Week van de Vitaliteit’ of ander Bewustwordingsprogramma, kunnen medewerkers een voetreflexmassage van 20 min. krijgen. Dit kan efficiënt, aangezien alleen de voeten uit de schoenen gaan en er direct behandeld kan worden in een rustige ruimte in het bedrijf zelf.

Wij zijn professionele en gekwalificeerde voetreflextherapeuten die graag uw medewerkers komt masseren en zo bijdragen aan een vitaler werkomgeving.

‘Een voetmassage ontspant en verhoogt de vitaliteit’