Voetreflex therapie bij Vitaliteit Rhenen

Voetreflex: hoezo vóeten, ik zie de mens

‘He bah, masseer jij vóeten?’ ‘Waarom voeten, lijkt me niks!’ ’Kriebelt dat niet heel erg en kun je echt van alles aan die voeten zien?’ ‘Stinkt dat niet?’ Zomaar wat reacties als ik vertel dat ik al meer dan 10 jaar voetreflex therapeut ben. ‘Maar jij bent toch  Vitaliteitscoach, gebruik je dan ook de voeten?’

Hoe het begon

Twaalf jaar geleden kwam ik tijdens een Italiaanse kookworkshop aan de praat met een mede-cursist. We waren pastadeeg aan het kneden, nou dan heb je wel even. Met rode koontjes knepen we in het deeg, blijven door-kneden meldde de begeleidende Italiaanse steeds. En zo kwamen we in gesprek, over masseren. De betreffende dame masseerde voeten, en aangezien ik yogales heb gehad van een voetreflex therapeute, was mijn interesse gewekt. Twee weken later lag ik bij haar op de massagetafel en twee maanden later begon ik aan de driejarige beroepsopleiding tot voetreflex therapeute.

Voetreflex

Wie denkt dat je als voetreflex therapeut alleen maar een beetje voeten masseert heeft het mis. Er volgde een basisjaar, een energetisch jaar en een therapeutisch jaar, inclusief weekenden in kloosters. Bij dit alles veel zelfreflectie.
Voetreflex therapie combineert de eeuwenoude wijsheid van het Verre Oosten met de moderne wetenschappelijke inzichten van het Westen. Door massage van de reflexgebieden van de voet wordt de energetische doorstroming van het hele lichaam bevorderd. Hierdoor wordt het lichaam gerevitaliseerd en worden blokkades opgeheven. Voetreflexzonetherapie is letterlijk een therapievorm die je zowel preventief als curatief kan inzetten.

Bij je gevoel

Veel mensen die bij me komen voor een coaching gesprek, zitten erg in hun hoofd en vinden het lastig om bij hun gevoel te komen. Bij een voetreflex massage gebeurt dat veel makkelijker. Het mooie van de voet is dat je de hele mens kan bereiken, zonder het lichaam aan te raken. De voeten hebben alles in zich. Elke verstoring in het lichaam is voelbaar op de voeten en massage is de meest elementaire manier van heel maken. Dit gebeurt door extra prikkels op de voet aan de betreffende weefsels en organen te geven, waarbij het zelf genezend vermogen wordt gestimuleerd.
Vaak komen er emoties los, waarvan men niet eens wist dat ze er zaten.

Gewoon ontspannend

Bovenal is een voetreflex massage ontspannend. Als bepaalde systemen overprikkeld zijn door bijv. stress of verkeerde voeding is ontspanning en reiniging via de voeten een prettige methode. Een voetreflex massage duurt 45 min. en kan uitgebreid worden met een aansluitend gesprek. Het leuke is dat een voetreflex massage ook steeds vaker wordt ingezet bij Vitaliteitsprogramma’s: Vitaliteit op het werk. Een massage duurt dan 20 min. en wordt op een rustige plek in het kantoorgebouw gegeven.

En of het stinkt? Nee, meestal hebben mensen van te voren hun voeten gewassen, anders doe ik dat nog even ter plekke met verfrissingsdoekjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *